Gerard-Anita.reismee.nl

Kaikoura

Na aankomst in Picton halen we de huurauto op die klaarstaat , de andere hebben we achtergelaten op het Noorder eiland. Blijkt bij instappen dat we ineens een automaat hebben, terwijl we net gewend waren aan het schakelen met links....hehehe. Op weg naar Kaikoura waar we een Dolphin/swim encounter hebben. Onderweg maken we een aantal korte stops met scenic views die staan aangegeven langs de weg, dankzij onze Hema-wegenkaart komen we bij een zeehonden kolonie terecht. Machtig mooi gezicht, met wel 100 zeehonden, van groot tot klein, aandoenlijk gewoon en zo dichtbij. Aangekomen in Kaikoura worden we hartelijk ontvangen in de Lemon tree Lodge waar we een kamer met zeezicht krijgen. Een leuke tip van de gastvrouw aldaar over een mooie wandeling en nog een zeehonden kolonie, bij aankomst ligt er 1 zeehond........ we beginnen de wandeling en raken niet uitgekeken, schitterende kustwandeling... foto's tonen hoe mooi het daar is. Bij terugkomst lopen we over de parkeerplaats en zien we dat er zeehonden in de struiken liggen te slapen op 2 meter afstand van het wandelpad waar de mensen ze staan te fotograferen....dit is hier gewoon mogelijk....mooi om te zien.

De volgende ochtend melden we ons netjes om 8.10 uur voor de encounter, waar we een flinke tegenvaller te verwerken kregen, we stonden geboekt als spectator. Dat hield in dat we alleen mochten toeschouwen en niet met de dolfijnen mochten zwemmen. We konden niet upgraden omdat alle zwemplekken vergeven waren. Zucht....kreun....puf..... tijdens de briefing krijgen we een melding dat er een verhoogde kans op zeeziekte is omdat de zee erg onstuimig is...ook dat nog. We besluiten om het af te zeggen en ons op weg naar Abel Tasman Park te begeven, niet zwemmen met dolfijnen en dan ook nog zeeziek worden, hebben we even geen behoefte aan. Dit blijft op ons to-do lijstje staan voorlopig, zwemmen met dolfijnen.

Hij en ik!

Tongue out

Reacties

Reacties

deb

Nou ja zeg...dat is een tegenvaller...geen dolfijnenzwemmen???!!! Dan spring maar samen ff in bad..flink spetteren...misschien dat je dan toch het dolfijnengevoel een beetje krijgt.....

ad en ger

das nou erg jammer geen zwempartij met de dolfijnen.
maar de rest mag er wel wezen toch.
wat giga moooooi
groetjes

bert en nel

haaaa, daar zijn ze weer ,en hoe!
jammer van de dolfijnen, maar de rest ziet er weer prachtig uit!tot de volgende keer
houdoeoe

Lisa

Jullie hadden net de moed verzamelt en dan gaat het niet door, jammer hoor.
Lijkt me wel heel mooi al die zeehonden!
xxxx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!